Race reportage

Klicka på önskad artikel nedan för att öppna den.

2016-12-18 - Unipro UniBox

Off Camber Data har publicerat en artikel hur man konfigureras UniBox från Unipro.

Getting started with the UniBox

 

 

2016-10-10 - KCV 5 (Uddevalla)

KCV 5 (Uddevalla) 2016-10-08

Våra förare ville inte riktigt att säsongen skulle ta slut, därför bestämde vi oss för att resa ner till Uddevalla och köra årets sista tävling. Det var sista deltävlingen #5 i Kart Cup Väst (KCV).

För oss var detta en helt ny bana, det är alltid kul och spännande att lära sig en ny bana. Våra förare har förberett sig så gått det går med att tittat på Youtube klipp samt studera banlayouten.

Övriga förberedelser kunde ha varit lite bättre, vi körde från Stockholm efter jobbet på fredagen och kom fram 23:30. Max ville gå banan så han och jag gick ett varv med ljuset från våra mobiltelefoner, medans Moa direkt gick och la sig. I mörkret såg anläggningen ändå ut att vara otroligt fin och bra ut, med fina kurvkombinationer och den hade fått ny asfalt runt hela banan.

Under natten kom det som helst inte skulle komma, dvs det började regna och det regnade sedan hela tävlingsdagen trots att SMHI kl 06:00 sa på appen att det inte skulle regna något på hela dagen. Men de hade väl inte hunnit titta ut eftersom det fortfarande var mörkt så att de kunde uppdaterat vädret efter de riktiga förutsättningarna.

Till råka på allt så var det bara en träning eftersom det var så många klasser att hinna med på en dag. Så våra förare hade bara 8 minuter på sig att lära sig en ny bana.

Moa (Mini)

I Mini var det tyvärr bara 8 stycken anmälda.

Vilket drev fungerar bäst på denna bana? Vi hade ju bara en träning att försöka titta rätt. Jag bestämmer mig för ett drev som borde kunna fungera bra i regnet.

Träning 1

Vi bad Moa ta det lite lugnt i början för att hon måste först hitta flowet runt banan innan hon hon öka takten för att hitta bromspunkterna.

Bästa tid: 1:07.332 (6:e bästa tid)

Tidkörning

Inför tidkörningen ändrade vi bara lufttrycket i däcken. Vi bestämmer att hon skulle ta det lugnt i början så att hon skulle sätta några varvtider innan hon skulle öka takten så mycket hon vågade.

Placering 3:a (Bästa tid: 1:06.293)

Kvalheat 1 (12 varv)

Inför heatet kontrollerar vi bara lufttrycket och fylla på eftersom vi har en pyspunka på höger framhjul.

Moa gör en kanonstart och är uppe på en andra plats utmed start och målrakan. Tyvärr så släpper hon på gasen alldeles för tidigt, detta gjorde hon eftersom hon inte såg vart första kurvan var någonstans. Hon tappar ner till en femte plats. Under första varvet ser det ut som om hon inte har någon fart överhuvudtaget, efter ett varv låg hon 5:a och var över 1.1 sekund efter fjärde platsen. Men ni börjar hon sakta med säkert knappa in på framförvarande och på varv 5 så tar hon sig upp på en fjärde plats. Och hon fortsätter att knappa in och på varv åtta tar hon sig upp på en tredje plats. Denna plats håller hon in i mål Mot de två längst fram fanns inget att göra de drog hela tiden ifrån.

Placering: 3:a (Bästa tid: 1:06.870)

Kvalheat 2 (10 varv)

Vi fixar hennes pyspunka på höger framhjul genom att fixa ventilen.

De minskade antal varv inför eftermiddagens heat och finaler för att hinna med.

I detta heat händer inte så mycket. Hon startar på tredje plats igen och behåller den platsen från start till mål. 

Placering: 3:a (Bästa tid: 1:06.462)

Final (14 varv)

Inför finalen byter vi först drev men bestämmer oss sedan för att gå tillbaka och istället ändra lite på förgasaren för att få lite mer fart utmed rakorna.

Moa gör ingen bra start och tappar direkt ner till en fjärde plats. De tre förarna framför henne kör ifrån henne hela tiden och på det fjärde varvet blir hon omkörd och är nu nere på en femte plats.

Nu står jag och undrar om jag hade gjort rätt att ändra på förgasarinställningarna. Men på varv fem tar hon tillbaka fjärde platsen men nu är hon 1.7 sekunder efter framförvarande. Det händer inte så mycket på det sjätte varvet men på det sjunde varv tar hon in 6 tiondelar och är nu 1 sekund efter. På varv åtta och nio tar hon inte in någon tid men på varv tio tar hon in 6 tiondelar igen och är nu 0.249 sekunder efter. På varv 11 gör hon en snygg omkörning och är åter uppe på sin startposition.

Hon behåller sin tredje plats in i mål.

Placering: 3:a (Bästa tid: 1:06.195)

Summering

Moa körde mycket bra i regnet, det var som om hon inte hade några som helst problem med greppet. Karten svängde in när hon ville det, hon hade bra grepp genom svängen och även bra grepp ut ur kurvorna. Nu hade vi inte en chans mot de två framför oss, för att nå upp till deras tider skulle vi behövt kört lite fortare i kurvorna men troligen även kört på ett annat drev. Men vi har inget data eller erfarenhet från denna bana, så vi skulle behövt lite mer träning.

Moa är mycket stolt över att ha avsluta årets sista tävling med en pallplats.

Max (J125)

I J125 var det något fler anmälda 15 st.

Även för Max fick vi tänka till lite angående vilket drev vi skulle montera på, men det var ändå lite enklare att välja ett drev för Max eftersom vi inte brukar köra på så många olika drev. Vi tog ett i mitten som troligen hade fungerat ganska bra på torr bana och satte sedan på regntrumman fram.

Träning 1

Vi har stora problem på träningen. Max puttrar runt och kommer in i depån efter något varv, eftersom motorn inte svarar på gaspådrag. Vi avbryter träningen för att försöka titta felet.

Bästa tid: 3:32.962

Test varv

Vi byter batteri, kontrollerar kablar, byter tändstift och går igenom förgasaren. Sedan får vi lov av tävlingsledningen att köra två varv innan tidkörningen för att se om motor fungerar.

Och ni gick motorn i alla fall.

Tidkörning

Vi har inte de bästa förutsättningarna inför tidkörningen. Ny bana och Max fick bara sina två test varv under fullt gaspådrag, han skulle behövt några fler varv. Men jag är glad att vi gick runt banan under natten och pratat igenom alla kurvkombinationer, även om detta inte är samma sak som att köra runt banan så är det den ända förberedelse vi nu har.

Max har fortfarande problem med motorn, den svarar ibland inte på gaspådrag ut ur kurvorna. Motorn verkar svara bäst på gaspådrag om han ger fullt gaspådrag ut ur kurvorna, kanske inte det det man vill göra på regn men han anpassar kurvtagningen så att han kan gå på gas så fort som möjligt.

Max kör fortare och fortare varefter han hittar bättre runt banan. När tidkörningen är över så är vi 0.569 sekunder efter bästa tid.

Placering: 4:a (Bästa tid: 1:01.384)

Heat 1 (12 varv)

Inför heatet höjer vi nålen för att motverka problemet vi hade med gaspådraget ut ur kurvan.

Mastern Lucas Ask får problem på mastervarvet, det blir lite rörigt när han får stopp för först tror Max att han bara sänker farten på mastervarvet men sedan när starten skall gå är blir det problem eftersom innerspåret inte låter mastertvåan vara först. Max gör ändå en bra start och chansar på ett ytterspår genom första kurvan han är uppe på en andra plats in mot kurva två, men här blir han omkörd av två förare som kör över inner kurbsen och sedan trycka ut Max brett ut ut kurvan. Det stökiga körning fortsätter sedan under första varvet när förare försöker förbättra in position innan det börjar sätta sig. Efter ett varv så är Max på en fjärde plats. Under de första varven så tappar vi tid mot föraren framför oss, som mest på varv 6 var vi 0.554 sekunder efter trean. Men på varv åtta tar han sig upp på en tredje plats och då är han 0.872 sekunder efter tvåan. Men nu har han börjat få upp tempot och på varv 11 är han uppe på en andra plats.

Placering: 2:a (Bästa tid: 1:01.014)

Heat 2 (10 varv)

(text kommer)

Final  (16 varv)

(text kommer)

2016-03-23 - Karting banor

Karting banor

Karting bana

   Karting handlare

Karting handlare

2016-01-01 - ...

.

Övriga artiklar

Klicka på önskad artikel nedan för att öppna den.

2016-10-10 - Resultatsidan är uppdaterad

2016-10-10: Raket Cup och Rotax Max Challenge uppdaterat efter sista deltävlingen i Linköping

2015-08-14: Uppdaterad med MKR 6.

2015-07-01: Uppdaterad med MKR 5

2015-05-04: Uppdaterad med RMC 2 & 3, MKR 1. MKR Toppen Mini

2015-04-14: Uppdaterad med RMC 1.

2014-10-12: Raket Cup 2014 - Uppdaterad med sista två deltävlingarna (Linköping), Grande Finale (Kristianstad). 

2014-08-25: Resultat 2014 - Uppdaterad med Juniorfestivalen (Jönköping), MKR 7 (Gävle) och MKR Toppen uppdaterad med MKR 7 (Gävle) för Micro och Mini. 

2014-08-09: Uppdaterad efter MKR 6 (Borlänge) - Resultat 2014 och MKR Toppen för Micro och Mini. 

2014-06-28: Uppdaterad efter MKR 5 (Hedemora) - Resultat 2014 och MKR Toppen för Micro och Mini. 

2014-06-17: Uppdaterad med Klubbserie 2 (Rasbo)

2014-06-14: Uppdaterad med MKR 4 (Södertälje), Resultat och MKR Toppen för Micro och Mini samt Raket Cup.

2014-06-01: Uppdaterad med MKR 3 (Linköping), Resultat och MKR Toppen för Micro och Mini.

2014-05-17: Uppdaterad med MKR 2 (Rasbo), Resultat och MKR Toppen för Micro och Mini.

2014-05-06: Uppdaterad med MKR 1 (Enköping), Resultat och MKR Toppen för Micro och Mini.

2014-04-28: Uppdaterad med Klippan Cup & Chicken Race - Raymonds minne.

2016-03-24 - Startsidan är uppdaterad

2016-03-25: Nytt meny alternativ "Karting", under denna menyalternativ finns undermenyer. Chassi inställningar är flyttat hit. Google Maps karta över Karting banor.

2014-01-10: Ny startsida, ett första steg i omdesignen av hemsidan.

2016-03-23 - Träningsläger 2016

Träningsläger i Vendrell (Spanien) 25/2-4/3

I år åkte jag (Niclas) och Max ner till Vendrell under vecka 9 för att rosta av oss vinter skruden innan säsongen börjar 9 april i Klippan.

I år skall Max bara köra Rotax Junior i en av Sveriges tuffaste serier Rotax Max Challenge.

Därför hade vi två mål med träningslägret

Dels att fick så många varv som möjligt i kroppen innan säsongen börjar.
Max körde 419 varv runt den 1214 meter långa banan, det blir 508666 meter d.v.s. lite drygt 50 mil.

Mål två var att lära oss hur Mojjo D2 uppförde sig, bl.a. vid olika lufttryck men även hur de slets.
I år kommer Rotax Junior att köra på en mjukare gummiblandning Mojo D2 än förra årets Mojo D1.

Under veckan körde vi upp två set Mojo D2, eller rättare sagt två set framdäck för bakdäcken skulle vi ha kunnat klämma ur ett antal till varv ur.
Max kunde sätta mycket konkurrenskraftiga tider ända tills framdäcken inte hade några hål kvar.

Nu väntar vi otåligt på att säsongen skall börja, och för hoppningsvis så kan vi få några till träningspass innan vi rullar ner till Klippan.

2016-03-18 - Kalendersidan är uppdaterad

Visa Kalender

2016-03-18: Kalendersidan uppdaterad med aktiviteter för 2016.

2015-08-14: Kalendersidan är uppdaterad för Augusti.

2015-08-05: Kalendersidan är uppdaterad för Augusti, September och Oktober.

2015-04-01: Kalendersidan är uppdaterad för April och Maj.

2014-05-27: Uppdaterad med träning i Maj och Juni

2014-05-09: MKR 8 (Järfälla) flyttad till nytt datum

2014-04-27: Uppdaterad med träning i Maj.

2014-04-10: Uppdaterad med Raket Cup deltävlingar i juni, augusti och september.

2014-03-23: Uppdaterad med träning i mars.

2014-03-04: Kalendersidan är uppdaterad med SKCC, RMC (rättningar) och vilka tävlingar vi skall delta på.

2014-02-05: Kalendersidan är uppdaterad med lite aktiviteter för februari & mars.

2014-01-10: Kalendersidan är uppdaterad för 2014.

Logga in

Logga in Registrera

Login to your account

Username *
Password *

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Partners

Unipro

 

Mamma och Pappa

RMC Toppen "Junior" -18

Plac Namn Poäng
1 Wilgot Edqvist
()
686
2 Lucas Björk
()
661
3 Vigor Hjorvard
()
640
4 Patrik Jansson
()
619
5 Elias Callin
()
586
6 Albin Karlsson
()
583
7 Moa Runesson
(Södertälje KRC)
573
8 Simon Billman
()
570
9 Kajsa Spangenberg
()
562
10 Marcus Radne
()
558

Total ställning RMC 2018

RMC Toppen "Max" -18

Plac Namn Poäng
1 Hannes Morin
()
727
2 Kalle Åstrand
()
700
3 Jesper Sköberg
()
694
4 Charlie Andersen
()
663
5 Felix Jansson
()
649
6 Mathilda Olsson
()
647
7 Patrik Rundquist
()
641
8 Simon Sjögren
()
599
9 Madeleine Radne
()
564
10 Max Runesson
(Södertälje KRC)
534

Total ställning RMC 2018

Sök

Online

Vi har 30 besökare och inga medlemmar online

Copyright © 2008-2014 by Runesson Racing.
All Rights Reserved.